Crayola

A Crayola manapság az egyik legismertebb gyermekeknek szánt rajeszközöket készítő vállalat. A céget több mint egy évszázaddal ezelőtt alapította Edwin Binney és C. Harrold Smith akik elsőnek az ipari szektor számára állítottak elő különböző színezékeket és festékeket. Az ipari anyagok folyamatos feltalálása vezetett ahhoz, hogy a páros megalkotta az első pormentes krétát, amivel 1904-ben aranyérmet sikerült szerezniük. A kréta feltalálását pedig az iskolai ceruza követte. Ennek eredményeképpen a Crayola az iskolásokat és a művészeket kezdte megcélozni. A cég ma már minden 12 éven aluli gyermek számára ismerős, mivel számos érdekes és kreatív terméket dobott piacra.


A Crayola termékfejlesztései során szem előtt tartja a gyermekek korcsoportjából származó életkori sajátosságokat ezért termékeit gondosan szegmentálja, termékcsaládokra bontja és kategorizálja. Ennek következtében a Crayola 3 nagy családra bontja termékeit. A Crayola Mini Kids 1 és 3 éves kisgyermekek szánt termékekből áll, de a Crayola Core (alap) termékcsaládban található rajzeszközöket inkább az óvódásoknak és kisiskolás készítették. A 6 éves kor feletti lányoknak pedig létrehoztak egy külön termékcsaládot, amely a Crayola Creations nevet kapta. A vállalat úgy állította össze a szegmentációt, hogy figyelembe veszi az adott korosztály problémamegoldó készségét, így minden korcsoport a saját szintjéhez mért feladatokkal találkozhat.


A Crayola alapvető missziójának tekinti, hogy olyan termékeket készítsen, amelyek fejlesztik a gyermekek gondolkodását, kreativitását, önkifejező- és egy más készségeket. A Crayola vállalat pormentes- és lemosható zsírkrétája, 3D-s krétaszettje, lemosható- és felújítható filcei és festékei mind kiváló lehetőséget nyújtanak szórakoztató időtöltéshez és a vidám tanuláshoz. Ebből fakadóan a Crayola márkanév sokkal többet jelent a színes rajzeszközöknél: a cég értékeket teremt és képvisel.


A vállalat rajzeszközeinek további előnye, hogy biztonsággal használható, mivel egyáltalán nem tartalmaz káros és veszélyes anyagokat. Így termékei gondtalanul használhatóak, és a szülőnek vagy a nagymamának sem kell aggódnia, hogy a gyermek játék közben véletlenül szájába vette a krétát vagy filctollat. Ezenkívül a termékek által okozott festékfoltok és maszatolások, könnyen eltávolíthatóak szinte akármilyen felületről.

Partner oldalak