Disney

Walter Elias „Walt” Disney és Roy O. Disney, a cég megalapítói legmerészebb álmukban sem gondolták volna, hogy napjainkra a világ egyik legsikeresebb és leghíresebb rajzfilmkészítő vállalata lesz a Walt Disney Company. Walt alkotta meg a híres Disneylandet, amely minden gyereknek lehetőséget nyújt, hogy élőben is találkozhasson szeretet Disney főhősével. A céget ketten alapították és halálukkal, a Walt Disney Company vezetőségében helyet foglaló családtagok, rokonok, beosztottak és a testvérpár régi barátai gondoskodnak ma arról, hogy a cég öröksége az utókor számára is fennmaradhasson. A vállalat működése óta rengeteg rajzfilmmel ajándékozta meg a világot. Hazánkban csak kevesen tudják, hogy a Disney Magyarországon is rendelkezik helyei kirendeltséggel, amely közel 100 embert foglalkoztat. A helyi kirendeltség fő feladata, hogy ellenőrizze a céges eladásokat, valamint irányítsa a vállalat kommunikációját.


A Disney nevéhez fűződik Mickey egér megszületése is, amelynek pontos története még ma is vitatárgyát képezi. Egyesek szerint akkor jutott Walt eszébe a nagyszerű ötlet, amikor hazafelé tartott egy New Yorkból érkező vonaton. A vállalat vezetője úgy gondolta, hogy kiváló választása lenne, hogyha legújabb rajzfilmje főhősét egy aranyos és jópofa rágcsáló alakítaná. Ekkor még Mickey egér, a Mortimer Mouse névre hallgatott. Walt később felesége javaslatára megváltoztatta, és így lett az aranyos teremtmény neve: Mickey egér. Azonban a tervezés nem volt egyszerű, mivel fejfájással teli munkaórák eredményével sikerült megalkotni az egér mozgását és alakját. 1928-ban meg is érkezett az első Mickey egér film: A Bolond Repülő. Ezenkívül még a Disney további tevékenysége alkotta meg Hamupipőkét, Dumbót, Pinnokiót, Hófehérkét és még számos mesefigurát.


Az évek során a Walt Disney Company felismerte azt a tényt, hogy hatalmas igény lenne a Walt Disney filmekben szereplő mesefigurák és azok játékainak gyártására. A gyerekek és a mesekedvelők legnagyobb örömére a vállalat hamarosan elkezdte a mesefigurákkal kapcsolatosan játékok készítését. Ennek eredményeképpen számos meséről készített játék, könyv, dekorációs elem és képregény kapható.


Partner oldalak