Hasbro

Három Hassenfeld fivér alapította meg a napjainkban világszerte ismert és igen népszerű Hasbro játékgyártó nagyvállalat elődjét. A vállalat első játéka az 1952-ben megjelent Krumplifej uraság volt, amivel megkezdődött a Hasbro diadalmenete. A cég játékválasztéka évről évre egyre szélesebb palettát kínált a nagyközönség elé, melyek gyakorlatilag a gyermekek minden korosztályát megcélozták.


Napjainkban a Hasbro minden létező területen értékesít, palettáján megtalálhatóak a különböző játékbabák kicsiknek és nagyoknak egyaránt, de a Disney és a Marvel világhírűvé vált alkotásai, mesék, animációk és képregények nyomán a gyermekek kedvencévé vált figurák, így a Transformersek, az Én kicsi pónim szereplői vagy éppen GI Joe is a vállalat választékát szélesítették.


A cég választéka folyamatosan haladt a korral és a technológiai fejlődéssel, így az 1990-es évek közepén megjelent a Hasbro Interactive. Bár a digitalizált, számítógépre tervezett játékok nagy sikert arattak, végül azok értékesítési jogát a vállalat 2001-ben eladta, így még napjainkban is a játékgyártás a vállalat elsődleges profilja.


A Hasbro gyártja többek között a Marvel Comics, valamint a Star Wars minden akciófiguráját, és erre a jelenlegi, eddig minden alkalommal megújított szerződés értelmében 2020-ig jogosult. Emellett a Hasbro a Mattel termékek gyártója és értékesítője is, így a vállalat terméke a Barbie újragondolt generációja, a Barbie Dívák 2. Ennek a sorozatnak a különlegessége, hogy minden bőrszínű és különböző arcformájú babák kaphatóak elegáns, fekete ruhában. Szintén a vállalatnak köszönhető a Barbie Csodahaj 2013-as kiadása, továbbá a különböző foglalkozásokat megmutató sorozat Barbie Lehetnék Filmsztár bábuja.


A különböző babák és akciófigurák mellett a vállalat gyárt úgynevezett táblás játékokat is. Ezek a társasjátékok számos különböző koncepció mentén készülnek minden korosztály számára, hiszen még a legidősebbeknek is igazi örömet okozhat a velük való játék. A Hasbro gondozásában jelenik meg például a Disney Monopoly, valamint a minden korosztály számára lebilincselő szókincsfejlesztő játék, a Scrabble.

Partner oldalak