LEGO

Dániában jelent meg először a ma ismert LEGO játék őse, akkor még fakockák formájában. A vállalkozást 1932-ben alapította meg Ole Kirk Christiansen asztalosmester, azonban a napjainkban is ismert műanyag Lego csak 1947 után jelent meg. Bár a kezdeti években meglehetősen kicsi volt a népszerűsége, és úgy tűnt, a műanyag építőkocka nem lesz képes felváltani a korábbi fa játékokat, napjainkra a Lego a világ legismertebb építőkockája lett, mely tízezernél is több különböző alkatrészének köszönhetően a legkülönbözőbb járművek és épületek rekonstruálására alkalmas.


A játék nagymértékben fejleszti a gyermekek alkotóerejét és problémamegoldó képességét, így meglehetősen fontos a szerepe a gyermekek fejlődésében és oktatásában egyaránt. Az idő előrehaladtával a vállalat egyre több és több kihívással találta szemben magát, melynek azonban hamarosan eleget is tett. Ennek köszönhetően napjainkban a különböző készletek családokba sorolhatóak, egy téma köré épülnek és fantasztikus lehetőségeket kínálnak, amivel nem csak a kicsik, de bizonyosan az idősebbek is kiválóan szórakoznak majd. A lebilincselő játék első készletcsaládja és egyben a legnépszerűbb a LEGO City, napjainkban is újabb és újabb elemekkel bővül, amilyen például a LEGO City Betonkeverő, a LEGO City Tűzoltóállomás vagy a LEGO City Múzeumi Betörés.


A gyártó emellett folyamatosan halad a korral, a trendeket követve jelennek meg a piacon az újabb készletek és készletcsaládok. Éppen ezért nem véletlen, hogy az Star Wars filmsorozat új trilógiáját, majd az animációs sorozat megjelenését követően gyakorlatilag folyamatossá vált az újabb és újabb LEGO Star Wars készletek megjelenése. Ide tartozik a Star Wars Z–95 Headhunter, a Star Wars Republic Gunship vagy a Star Wars Bounty Hunter Assault Gunship. Ezen készletek különlegessége, hogy minden űrhajó és egyéb gépezet tökéletesen megfelel a filmben és az animációs sorozatban megjelenőknek, nem csak színvilágában de formájában, felszerelésében is. Ezen felül minden készlet megfeleltethető egy adott résznek, így a gyártó több alkalommal újragondolja ugyanazon figurák ábrázolását is.

Partner oldalak